Nu har vi kommit tillbaka till Bellinzona och Schweiz efter lite mer än två veckor i Sverige. För mig har Sverige besöket inneburit renovering av ett gammalt kontor till en walk-in closet, julfirande med släkten, nyårsfirande med vänner, födelsedagsfirande av min mamma och besök hos goda vänner. Allt detta har också inneburit väldigt mycket god mat och ganska lite träning, en föga lyckad kombination.
Men det sägs ju att det inte har någon betydelse vad man äter mellan jul och nyår utan det som räknas är vad man äter mellan nyår och jul. Det ligger väl ganska mycket i detta... Det har varit skönt att vara hemma men samtidigt är det faktiskt ganska skönt att komma tillbaka hit igen och vila upp sig lite. Allt är ju inte heller riktigt som det var innan vi åkte. Ticino har nämligen värvat ytterligare en svensk, Fredrik Elliot,som JImmy har spelat med i Röke innan vi åkte hit ner. Detta betyder att jag har fått ytterligare en sambo som bor i vårt extra rum i lägenheten. Jag tycker om att ha gäster så det ska bli roligt. Det känns också skönt att Jimmy inte behöver vara kvar här nere själv om jag flyttar hem i början av mars, innan ett eventuellt kval är färdigt.
Idag har vi gått en runda på stan och visat Elch hur det ser ut här, varit en välbehövlig runda på gymmet och gjort ett ännu mer välbehövligt besök i mataffären. Det ekade skrämmande tomt i kyl, frys och skafferi efter mer än två veckor hemma i Sverige.
Ikväll blir det ett efterlängtat besök på restaurang Piazza där det ska intas en fantastisk Margarita. När vi var i Sverige gjorde jag ett misstag och beställde en pizza, det är sjukt vad man kan ändra smak snabbt. Innan jag åkte mer här tyckte jag att pizza i Sverige var helt okej, men efter att jag varit här så pass länge och vant mig vid stenugnsbakade pizzor med knaprig, tunn botten med fantastiskt smakrik tomatsås och lagom mycket ost var pizzan jag åt i Sverige nästan oätlig... Tjock sladdrig botten, en cm tjockt lager med ost som inte smakade något och en blaskig tomatsås, ingen höjdare alls. Man kanske skulle försöka få med sig ett bra pizzadegsrecept här nere i från och öppna en riktigt pizzeria med äkta italienska pizzor, eller rättare sagt ticinesiska.
Nu ska jag gå och förbereda morgondagens frukostbröd som ska få kalljäsa i kylen över natten.
På återseende!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar