onsdag 20 oktober 2010

En explosion i köket!


Igår vaknade vi båda skrämmande tidigt, klockan hade inte ens slått över till en åtta. Vi gjorde allt vi kunde för att somna om, jag lyckades och vaknade när Jimmy satte frukostbrickan på sängen. Riktigt trevligt uppvaknande med gröt, mackor med ägg och kaviar och en kiwi, en bra start på en bra dag. Att solen sken in genom balkongdörren gjorde ju inte det sämre direkt. När vi ätit färdigt förberedde vi oss för dagens utflykt. Eftersom att det var så fint väder, 22 grader när solen stod på, bestämde vi oss för att gå en längre promenad i bergen för att utnyttja det fina vädret och se den underbara utsikten. Här står Jimmy och tittar ut över Bellinzona, i shorts.
När vi gick upp på en skogsväg låg det massor av kastanjer över marken och jag tänkte att man kunde testa att tilllaga dessa hemma. Det går just nu att köpa stekta kastanjer överallt här nere som man plockar bort skalet på och sen äter. Vi plockade några som jag skulle experimentera med sen när vi kom hem. Här nere kan man nämligen äta kastanjerna som växer, jag är ganska säker på att man inte kan göra det i Sverige eftersom att det är fel sorts kastanjer.

Innan vi begav oss hemåt gick vi ner på stan, satte oss på en uteservering i solen och tog en fika. Jimmy köpte Gazzettan, en italiensk sporttidning som skriver väldigt mycket om fotboll, och läste den under vår fika. Att läsa denna tidning har blivit en del i hans dagliga rutiner, sen vet jag egentligen inte hur mycket han förstår men han köper tidningen varje dag i alla fall. Efter fikan gick vi hemåt och jag började fundera på hur jag skulle få kastanjerna ätbara.

Väl hemma skar jag ett snitt i varje kastanj och la de i en gryta för att de skulle rostas. Efter ett tag hörde vi en smäll inifrån köket, det var en kastanj som jag glömt skära ett snitt i som exploderade i grytan, som tur var hade jag locket på. Men hela grytans kanter blev fulla av inälvor från den kastranj som exploderat... När de kändes klara la jag upp dem i en tallrik sen fick Jimmy smaka, han tycket att de var goda. Nästa gång jag gör kastanjer ska jag skära ordentligt i alla och rosta de i ugnen istället, jag tror att det blir bättre. Här ser ni en bild på mina hemmarostade kastanjer.



Jimmy lagade middag, det blev hans specialare, pasta med tomatsås och vitlöksbröd, laga pasta, det kan han. Efter maten vilade vi lite innan han skulle sticka på ungdomsträning och jag skulle iväg och träna innebandy. Träningen började som vanligt med att vi joggade ute och jag kände direkt att benen var tunga efter vandringen i bergen men det var bara att springa på. Sen var det lite fys innan den riktigt träningen med klubba och boll började. Vi samlas alltid en timme innan vi får gå in i hallen, joggar, kör lite fys och snabbhetsträning. Det passar mig alldeles utmärkt och det är en sak jag skulle vilja få in på handbollsträningarna när man så småningom kommer hem. Efter denna timme är det 90 minuter i hallen med innebandy som gäller, alltså en träning som är två och en halv timme lång... Detta gör ju att man kommer hem sent på träningsdagarna, jag är inte hemma förrän halv 11 eftersom att jag har ca 20 minuter att köra till träningarna. Men det är en sak man börjar vänja sig vid, sen har det ju stor betydelse att man inte ska upp tidigt dagen efter så det spelar ingen roll om man inte är i säng före 11 eller 12 heller för den delen. Hemma hade denna tiden att gå och lägga sig varit en katastrof för mig som gärna går och lägger mig så tidigt som möjligt och garanterat ligger i sängen senast 10.

Idag händer det inte så mycket, jag ska baka lite bröd till dagens middag som blir en krämig kräftsoppa och sen ikväll när Jimmy åker till träningen blir det nog att kolla på Sex and the city 2 och gårdagens och dagens avsnitt av Halv åtta hos mig. Det är kanon att jag kan titta på det här nereifrån, Vad blir det för mat är också ett program jag ser till att se. Önskar att det fanns fler matlagningsprogram man kan se på nätet.

På återseende!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar